Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα μέσα από το blog Gazatoday



Την πραγματικότητα του πολέμου του Ισραήλ μεταφέρει από την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας ο 23χρονος Παλαιστίνιος Σαμέχ Αχράμ Χαμπίμπ μέσα από τις σελίδες του blog Gazatoday.

Ο 23χρονος Σαμέχ, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λωρίδα της Γάζας, καταγράφει στο blog του όλες τις εξελίξεις από το μέτωπο των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων που έχουν εισέλθει πλέον στην 19η ημέρα.

Γράφει για την καταστροφή, το δράμα των αμάχων και δίνει links σε βίντεο και φωτογραφίες. Σήμερα τον «ακολουθούν» 239 blogger (ήδη 246).

Ο Σαμέχ έχει πτυχίο bachelor στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Έχει εργαστεί ως εθελοντής σε κοινωνικά προγράμματα και ως δημοσιογράφος στο πρακτορείο Ramattan με έδρα τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή.

Σήμερα βρίσκεται στη δίνη της αιματοχυσίας στη Λωρίδα της Γάζας και δηλώνει διαθέσιμος 24 ώρες το 24ωρο για να δώσει πληροφορίες σε ξένα μέσα για την «άγνωστη ιστορία» στη Λωρίδα της Γάζας, όπως τιτλοφορεί το blog του.

«Η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση σκοτώνει διαρκώς περισσότερους Παλαιστίνιους, κυρίως αμάχους. Περίπου 370 από τα θύματα είναι παιδιά, ενώ 160 είναι γυναίκες.

»Το ισραηλινό Πυροβολικό ενέτεινε τις επιχειρήσεις αφήνοντας πίσω του περισσότερα θύματα και καταστροφή»...

Πηγή



Σφαγών η συνέχεια