Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Μεγιστοτεράστια ελληνική επιτυχία!

Με τυμπανοκρουσίες υποδέχτηκαν την είδηση της συνάντησης Ντ. Μπακογιάννη - Χ. Κλίντον οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, παρουσιάζοντάς την ως φοβερή και τρομερή ελληνική επιτυχία (τώρα τι σόι μεγάλη επιτυχία μπορεί να αποτελέσει μια συνάντηση για το θεαθήναι, αλλουνού ρασοφόρου ευαγγέλιο) κι ότι επιτέλους οι ΗΠΑ πήραν το μήνυμα, λέει, και θα αλλάξει η ανθελληνική πολιτική που βίωσε η χώρα μας επί προεδρίας Τζ. Μπους του νεώτερου. Ετούτος ο καινούριος ο πρόεδρος είναι φιλέλληνας, λέει...

Σπουδαία η συνάντηση λοιπόν και ειδικά τα όσα σοβαρά ειπώθηκαν κατά την έξοδο μπροστά στους δημοσιογράφους και τεράστια σαν το μπόι της, η επιτυχία της Ντόρας μας η οποία κατάφερε επιτέλους να βρει κατά πού πέφτει το ...Εξωτερικό. Καθώς η ενασχόλησή της με το Εσωτερικό της απέσπασε πολύτιμο χρόνο όλο αυτό το διάστημα. Τώρα όμως όλα μπήκαν στο σωστό λούκι κι έχουν πάρει τη σωστή κατεύθυνση... την παλιά, καλή και τόσο γνώριμη...

Συγκινημένος, αντιγράφω από το http://www.state.gov το τεράστιο κείμενο που όμως αξίζει να διαβάσουμε άπαντες... Δεν έχουμε και κάθε μέρα επιτυχίες άλλωστε...



Secretary Clinton Welcomes Greek Foreign Minister Dora Bakoyannis
Hillary Rodham Clinton
Secretary of State
Remarks With Greek Foreign Minister Dora Bakoyannis Before Their Meeting
Washington, DC
February 25, 2009

SECRETARY CLINTON: Well, I am so pleased to welcome a friend to Washington and to the State Department. She’s no stranger to either, but it’s a great honor for me to have you here in my new capacity.
FOREIGN MINISTER BAKOYANNIS: Thank you, Madame Secretary. It’s a pleasure to be back in Washington.
SECRETARY CLINTON: Thank you.
FOREIGN MINISTER BAKOYANNIS: And I’m looking forward to working with you.
SECRETARY CLINTON: Me too. Thank you. Thank you all very much.


Εχμ... αυτό.

Και αφού πετύχαμε αυτόν τον μεγιστοτεράστιο άθλο με την δίμετρη ΥΠΕΞ μας που σκορπά τον φόβο και τον τρόμο στη διάβα της - και καθώς είμαστε σίγουροι (το κεφάλι μας κόβουμε) ότι νωρίτερα στο τετ α τετ της με την αμερικανίδα ομόλογό της, την τουλούμιασε στο ξύλο (η δικιά μας την άλλη) - οι Αμερικανοί ευκαιρία δεν έχασαν να δείξουν εν συνεχεία ότι πράγματι η ανθελληνική τους πολιτική ανήκει στο παρελθόν...

Διαφθορά και αναποτελεσματικότητα
Σκληρή για την Ελλάδα η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα



Ιδιαίτερα σκληρή είναι για την Ελλάδα η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα για το έτος 2008, η οποία δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα. Εκτενής είναι η αναφορά των Αμερικανών στα γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια.

Αναφορά στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου γίνεται σε παράγραφο με τίτλο «Αυθαίρετη ή έκνομη στέρηση της ζωής», όπου γίνεται εκτενής περιγραφή των γεγονότων της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και όσων ακολούθησαν. Αναφέρονται παράλληλα τα συμπεράσματα έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας, σύμφωνα με τα οποία η Αστυνομία χρησιμοποίησε υπερβολική βία εναντίον των διαδηλωτών που ξεχύθηκαν στους δρόμους μετά τη δολοφονία.

Σύμφωνα με Το Βήμα, στην έκθεση αναλύεται επίσης ο ρόλος της Αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας, καθώς και το κατά πόσον ασκούν αποτελεσματικά τα καθήκοντά τους. Οι συντάκτες του κειμένου εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσον η Αστυνομία ερευνά πλήρως τους «αυτοαποκαλούμενους» αναρχικούς, οι οποίοι χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων βόμβες μολότοφ «επιτίθενται σε περιουσίες, κυβερνητικά γραφεία, στόχους που αντιπροσωπεύουν 'δυτικά συμφέροντα' και στην Αστυνομία, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας».

Αναφορά γίνεται και στη διαφθορά στην Ελλάδα με αφορμή το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και τις παραιτήσεις δύο υπουργών (των Θ.Ρουσόπουλου και Γ.Βουλγαράκη, τα ονόματα των οποίων δεν αναφέρονται) όσο και στο σκάνδαλο που κόστισε τη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού στον Ι.Κεφαλογιάννη (επίσης δεν αναφέρεται το όνομα).

Μεγάλο μέρος της έκθεσης καλύπτουν οι συνθήκες διαβίωσης των Ρομά και οι διακρίσεις εναντίον τους.
News.in.gr
Τι καλά! Όλα μπήκαν πάλι στη σειρά τους! :D

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

SECRETARY CLINTON:¨it’s a great honor for me to have you here¨

- Την δουλεύει! Μα είναι πασιφανές!

Όσο για την έκθεση μάλλον φιλικοί είναι φίλε μου, αν όντως έγραψαν μόνο αυτά τα 3 με όλα όσα έγιναν και γίνονται...

Καλές αποκριές, να περνάς καλά

Naxion είπε...

Δεν τη δουλεύει πολύ, λίγο μόνο :))

Καλές Απόκριες παλικάρι και να επιστρέψεις ανανεωμένος! ;)

πρκλς είπε...

Ανησυχητικόν!
Πολύ ανησυχητικόν!

Διότι, που ακούστηκε οι αμερικάνοι να γράφουν το "Βατοπαίδιον" με "αι"?
Είναι γνωστόν ότι "Βατοπέδιον" λέγεται.
Με "Ε" δηλαδή.
(Κι ας το γράφουν με "αι" όλα τα κανάλια).

Θα αναγκαστώ να τους πω αγράμματους!

Naxion είπε...

Σύντροφε, είμαι σίγουρος ότι σωστά το έγραψαν οι φίλοι μας από την Εσπερία. Βατοπαίδιον = παιδί της Βάτου ήτοι Μπους ο νεότερος... Εν ολίγοις, πρόκειται για κωδικοποιημένο μήνυμα που αποκωδικοποιημένο ακούει στα εξής:

"Θυμάστε τι σας έκανε ο Μπους ο νεώτερος? Να δείτε από τον "αράπη" τι έχετε να τραβήξετε!"

Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς... Να δω πού θα μας βγάλει ο άνωθεν χρησμός. :/

Οπότε και συμφωνούμε...

Ανησυχητικόν!
Πολύ ανησυχητικόν!